Presentació

Som la Sandra, la Marina, la Cristina i l'Ariadna, les "Musi4", quatre noies que estudiem Magisteri d'Educació Musical.
Hem elaborat aquest bloc per endinsar-vos en el món de la música a través de tot allò referent a ella.
Les activitats que podeu trobar al blog estan dedicades especialment a cicle mitjà, encara que els altres cicles també les poden dur a terme.
En aquest espai s'hi trobaran cançons amb les quals disfrutarem cantant-les, obres importants de grans compositors d'èpoques diferents, temes que parlin sobre el llenguatge musical, la instrumentació, etc... En definitiva, hem creat un blog musical!

Els nostres principals objectius són que s'aprengui i es gaudeixi de la música mitjançant les cançons.
Per això esperem que aquest blog sigui del vostre interès.

dilluns, 19 de maig del 2008

Activitats entorn la música d'Antonio Vivaldi

L’activitat que que he escollit la podem trobar dins la ZonaClic.

Aquesta activitat es titula “Les quatre estacions d'Antonio Vivaldi” i es divideix en quatre temes: el conte, la música, instruments i compositor. Al primer apartat s’explica en forma de conte com Antonio Vivaldi va crear la seva gran obra. El segon, ensenya a identificar els fragments més coneguts de “Les quatre estacions”. El tercer apartat es centra en el clavicèmbal i la orquestra de corda mostrant i reproduint el seu so i el seu aspecte. I per últim, el darrer apartat parla breument de la vida d’Antonio Vivaldi i introdueix 3 altres compositors: W.A. Mozart, L.V. Beethoven i J.S. Bach.

Crec que aquesta activitat és molt adequada a nens de cicle mitjà ja que en aquesta edat cal que comencin a conèixer alguns clàssics populars com és “Les quatre estacions” i saber-les relacionar amb el seu compositor. És una bona manera per fer que tinguin més cultura musical i ensenyar-los altres tipus de música als quals no estan acostumats a escoltar. Per tant, a més a més d’introduir-los conceptes musicals és una manera atractiva perquè s’interessin per la música clàssica.


http://clic.xtec.net/db/act_ca.jsp?id=3110